כאשר מתעורר משבר בחיי הנישואין, לעיתים ניתן לשקם את הקשר, גם בעזרת אנשי טיפול ולהשיב את שלום הבית לתא המשפחתי.
במקרים אלו, כאשר בני הזוג מבקשים לקיים שלום בית, ניתן לערוך בעזרת עו”ד, המומחה בתחום, הסכם שלום בית. הסכם כזה מפרט את ההסכמות אליהם הגיעו בני הזוג, מבחינה כלכלית, רכושית, אישית וטיפולית ועוד הסכם כזה נועד לתת בסיס וודאות להתנהלות הזוגית בכדי לאפשר את שלום הבית.
כיון ששלום בית אינו נובע רק מהסכמות בכתב אלא גם מהבנה של כל אחד את צרכיו ורצונותיו של בן הזוג השני, ראוי ונכון ללוות את תהלך ההגעה להסכם שלום בית, בליווי ותמיכה של גורם מקצועי מתחום הטיפול הזוגי שמלוה את בני הזוג בתהליך ומסייע להם לפתור את הקשיים שנוצרו בחייהם המשותפים ובעיקר להקנות להם כלים מעשיים להתמודד עם קשיים אלה בעתיד. כל אלה יכולים וחייבים להיות בסיס להסכמות הכתובות של בני הזוג.
במידה וקיים חשש כי שלום הבית עלול להיכשל, ובכדי למנוע בעתיד מחלוקות בנושאים הקשורים לגירושין, כגון חלוקת הרכוש, חלוקת הזמן עם הילדים ומזונות, ניתן להכין, בעזרת עו”ד המומחה בתחום, הסכם שלום בית ולחילופין גירושין.
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין מפרט את ההסכמות אליהם הגיעו בני הזוג בכדי לקיים את שלום הבית, וכן את ההסכמות אליהם הגיעו בני הזוג, במקרה ויחליטו לבחור בדרך של גירושין. במקרה כזה הוא מתייחס לעניין חלוקת הזמן עם הילדים, משמורת, מזונות וחלוקת הרכוש. כמו כן שלום הבית יתייחס לתקופה קצובה, ובהעדר הסכמה להמשיך בהליך שלום הבית, כל צד יוכל לממש את הגירושין. הסכם המתייחס מראש למקרה גירושין, נותן וודאות גם למקרה גירושין ומונע את הצורך לדון מחדש בנושאים אלו, במידה וחלילה שלום הבית לא יצלח.
את ההסכמים הללו, יש לאשר בפני בית הדין הרבני או בית המשפט לעניני משפחה, בכדי ליתן להם תוקף של פסק דין.